Δικτυακός Τόπος Ακαδημίας Star Volley Academy

Μαγειρεύοντας για τους άπορους

Έχουμε αναφέρει στις αρχές μας για τον εθελοντισμό ότι η κοινωνική συνεισφορά πρέπει να γίνεται στα πλαίσια "απρόσωπου" χωρίς καμία επιδίωξη προσωπικής ή ομαδικής προβολής.

Χωρίς να κάνουμε εξαίρεση σε αυτό, πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιες εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου χωρίς φυσικά να κάνουμε κάποια προσωπική αναφορά. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να παραθέσουμε μια ιστορία κοινωνικής προσφοράς στην οποία συστηματικά συμμετέχουν "δικοί μας" άνθρωποι και η οποία σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή έχει αρχίσει να υλοποιείται και στο δήμα μας.

Πρόκειται για τα προγράμματα δράσης "Κίνηση Εθελοντών του Προγράμματος Σίτισης Απόρων και Αστέγων" και "Άρτος Επιούσιος".

Σε συνεργασία με ορισμένες βιολογικές αγορές προιόντα απο τον πάγκο κάθε καλιεργητή προσφέρονται στα πιαδιά και τους άπορους διαφόρων ιδρυμάτων αλλά και σε μέρη που γίνεται καθημερινά προετοιμασία και παρασκευή συσσιτίου . Σε συνεργασία επίσης με φούρνους στις περιοχές μας, ψωμί και άλλα προιόντα φορτώνονται και διανέμονται αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα τα εθελοντικά προγράμματα εφαρμόζονται με τη συνεργασία των Δήμων στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών Ηλιούπολης για τη σίτιση των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών ης Βούλας για το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, στην Αγορά της Κηφισιάς για τα παιδιά του Ιδρύματος "Αγία Άννα", στην Αγορά Παλαιού Ψυχικού για τη σίτιση των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, στην Αγορά Παλαιού Φαλήρου για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) και τις αγορές Χολαργού και Καισαριανής για τον ίδιο σκοπό. Τα προιόντα διανέμονται επίσης στον Ξενώνα Αστέγων Βουλιαγμένης, στο Ιδρυμα Γαλήνη που λειτουργεί με την ευθύνη του πατέρα Ιγνάτιου και στους Ιεραπόστολους της Αγάπης, ένα από τα καθολικά ιδρύματα της Μητέρας Τερέζας ενώ πρόσφατα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης συσσιτίου μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας που γίνεται σε μια ενορία του Δήμου Αργυρούπολης.

Αντί κάποιας δικής μας καταγραφής και σχολιασμού, προτιμούμε να σας παραθέσουμε ένα άρθρο ειδικά αφιερωμένο σε αυτή την αξιέπαινη κοινωνική δράση (της Μ. Κουφοπούλου με φωτογράφιση της Κ. Μουσταφέλλου που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής), στο οποίο γίνεται μια εκτενής αναφορά σε αυτή την εθελόντική δράση (στην οποία συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά ορισμένοι γονείς και φίλοι του τμήματος volley του Συλλόγου μας).

Νομίζουμε ότι ο τίτλος του άρθρου δίνει το στίγμα και το περίγραμμα της προσπάθειας με τα σχόλια δικά σας ...

"Ιστορίες αλληλλεγύης και ανθρωπιάς στην Ελλάδα της κρίσης".

Θέλουμε να συγχαρούμε τα μέλη της αθλητικής μας κοινότητας που υποστηρίζουν εθελοντικά αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στον Βασίλη Τζώρτζη (eutrain [at] hol [dot] gr).

Φωτογραφίες / Gallery

Προγραμμα & Βαθμολογιεσ

Follow n facebookFollow on twitterView videos on youtube