Δικτυακός Τόπος Ακαδημίας Star Volley Academy

Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Manual Physiopraxis: Μια ακόμη σημαντική συνεργασία ξεκίνησε !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/6/2018
Μια σημαντική συνεργασία του Αστέρα Νίκαιας και της Ακαδημίας Star Volley για τις αθλήτριες όλων των τμημάτων volley του συλλόγου
Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Manual Physiopraxis

Στην αρχή ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας μας είχαμε τονίσει ότι είναι κοινή μας απόφαση να επενδύσουμε ένα σημαντικό προυπολογισμό στην αναβάθμιση των αναπτυξιακών τμημάτων και των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου τόσο στο σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανωτικό πλαίσιο όσο και σε εκείνες τις στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα υποστηρίζουν συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο, τις αθλήτριες volley του συλλόγου.
Έτσι, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Σύμβουλο των Ακαδημιών κ. Κυριάκο Καμπερίδη είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια σημαντική συνεργασία με ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα φυσικοθεραπείας, το Manual Physiopraxis στο Χαιδάρι, του οποίου το επιστημονικό δυναμικό αναλαμβάνει την αξιολόγηση των αθλητών/τριών του Αθλητικού Συλλόγου ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και της Ακαδημίας STAR VOLLEY.

Συγκεκριμένα, μέσω της νέας αυτής συνεργασίας με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου εξασφαλίζονται μια σειρά ¨καταγραφών και σημαντικών μετρήσεων και αναλύσεων όπως είναι οι ακόλουθες:
• Λήψη δημογραφικών δεδομένων
• Γενική κατάσταση υγείας
• Υποκειμενική αξιολόγηση (ιστορικό)
• Αντικειμενική αξιολόγηση
- Παρατηρήσεις για την στάση του σώματος
- Ελαστικότητα νευρικού ιστού
- Έλεγχος Ωμικής Ζώνης, Σ.Σ., Ισχίου, Γόνατος, Ποδοκνημικής
- Εύρος Τροχιάς των αρθρώσεων
- Δοκιμασίες ελαστικότητας
- Αξιολόγηση του άκρου ποδός
- Έλεγχος Ισορροπίας
- Ανάλυση πέλματος
- Υπολογισμός άλματος
- Υπολογισμός μέγιστου σημείου επαφής με την μπάλα (Επίθεση & Μπλοκ)
- Υπολογισμών δυνάμεων φόρτισης κατά την επαφή με τον έδαφο
- Υπολογισμός ταχύτητας άνου άκρου κατά την επίθεση
- Υπολογισμός εκρηκτικότητας αθλητή

Ήδη το πρώτο group αθλητριών ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διαδιακσίας, ενώ τα επόμενα groups συνεχίζουν κανονικά. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί για όλες τις αθλήτριες με τις μετρήσεις που θα γίνουν από την ομάδα του Κέντρου με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν, στο γήπεδο εν ώρα αθλητικής δράσης …

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία για το λόγο ότι θεωρούμε ότι κινείται στα πλαίσια του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού που προτάθηκε από τον κ. Καμπερίδη και ο οποίος υιοθετήθηκε αμέσως από τη Διοίκηση του Αστέρα Νίκαιας και τη Star Volley Academy, ο οποίος θα δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο σωστής παρακολούθησης, ανάπτυξης και προστασίας των αθλητριών σε μακροπρόθεσμη χρονική βάση.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν με τον κατάλληλο προγραμματισμό όλες οι αθλήτριες των Ακαδημιών του Αστέρα και θα δημιουργηθεί ο ατομικός φάκελος της αθλήτριας και του αθλητή των αναπτυξιακών τμημάτων ο οποίος θα ακολουθεί τον αθλητή / αθλήτρια σε όλη την αθλητική διαδρομή του/της παρέχοντας εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες σε όλους όσους ασχοληθούν με την πρόοδο και ανάπτυξή τους σε βάθος χρόνου.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία κινείται στο πλαίσιο της δημιουργίας σοβαρού υποστηρικτικού οργανωτικού πλαισίου για τους αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα συνεισφέρει πάνω από όλα στην προστασία της υγείας των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου ενώ διαχρονικά θα βοηθήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές στην αθλητική τους διαδρομή.

Ευχαριστούμε την Έλενα Ζερβακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου και τους συνεργάτες της Άκη Στρατάκη και Γιώργο Γλακουσάκη για τη φροντίδα των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και ευχόμαστε μια καλή αθλητική χρονιά με ΥΓΕΙΑ για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες / Gallery

Προγραμμα & Βαθμολογιεσ

Follow n facebookFollow on twitterView videos on youtube